top of page
Image by Marília Castelli

Innovatie

Innovatie is niet het lanceren of implementeren van nieuwe ideeën of technieken. Innovatie is ook niet het maken, uitvinden of produceren van iets. Innovatie is een proces van verschillende activiteiten, bedoeld om nieuwe manieren te ontdekken om dingen te doen. Een nieuwe innovatie kan echter wel met creativiteit worden gerealiseerd. Productief en Betrokken helpt hierbij in het ontwikkelen van een innovatie- proces en het begeleiden in de verschillende stappen.

Door vooral de enorme impact van de corona- maatregelen op onze manier van werken en handelen, bevinden we ons in een nog sneller veranderende omgeving dan ervoor, met een continue zoektocht naar nieuwe manieren, technologieën die vooral bedoeld zijn om onze efficiëntie te behouden en onze bronnen zo goed mogelijk in te zetten, vaak op andere manieren. Fysieke afstanden hebben minder invloed op bepaalde beslissings- en operationele processen, waardoor de concurrentie toeneemt, klantverwachtingen veeleisender zijn en er meer kans is op verstoringen in de economie.

 

Een bedrijf of organisatie die zijn strategische doelen wenst te realiseren, moet in staat zijn om zich aan te passen en te innoveren. Innovaties zijn van toepassing op alle niveaus en in alle branches. Een zeer grote succesfactor in het al dan niet slagen van een innovatie-implementatie zijn de mensen. Iedereen dient van de meerwaarde overtuigd te zijn. Daarom is een goede informatiestroom en een efficiënt communicatiekanaal van cruciaal belang. Productief en Betrokken heeft de juiste skills en de juiste mensen om organisaties te begeleiden in deze stappen.

Innovaties zijn cruciaal voor groei en succes van een bedrijf of organisatie. Innoveren helpt bij het ontwikkelen van originele concepten en moet een katalysator zijn voor optimalisatie. Bedrijven die innoveren, kunnen de organisatie naar een ander niveau brengen en op die manier nieuwe kansen creëren plus de beste methoden in kaart brengen om huidige problemen op te lossen. Een vanzelfsprekende innovatie-cultuur helpt hier enorm. Productief en Betrokken helpt u graag in het opbouwen van eerst een innovatiestructuur, bedoeld om alle ideeën te verzamelen en toetsen aan een meerwaarde voor de organisatie, en dit vervolgens omzetten in de juiste organisatiecultuur.

Eigenlijk is iedereen een innovator omdat het innovatieve vermogen in ons allemaal aanwezig is. Sinds we geboren zijn, innoveren we door te leren en door het te doen. Organisaties dienen dit gewoon te motiveren en te cultiveren bij de mensen.

bottom of page