top of page
Image by KOBU Agency

Jezelf

Ben jij toe aan een carrièreboost of switch? In de loopbaanbegeleiding ontdek je jouw interesses, waarden en competenties en krijg je tips hoe je ermee aan de slag kan.

Heb je het in je huidige job druk, druk, druk, stress en signalen van burn-out. Dan is werken aan een goede work-life balance zeer belangrijk voor je mentaal welzijn. Door te focussen op wat belangrijk is voor jou in je job en ermee aan de slag te gaan tijdens de loopbaanbegeleiding bouw je aan je carrière en werkgeluk. We zijn jouw klankbord en denken met je mee zodat je kan groeien op jouw tempo en met jouw competenties, zo kan jij je carrière vormgeven in de richting die het best bij jouw past.

Loopbaanbegeleiding is vaak een
goede move in moeilijke situaties.

Herken jij een van volgende situaties?

Image by Austin Distel

Je bent opzoek naar een job die voelt als je hobby, maar je weet niet goed wat je juist zou willen. Tijdens de loopbaanbegeleidingen ontdekken we wat je wilt en waar je goed in bent. We bekijken hoe jouw passie je onzekerheid en angst kan overwinnen. Productief en Betrokken helpt je met maken van nieuwe inzichten, eenvoudige technieken en positieve emoties, die je stap voor stap door dit proces leiden. Er zijn al heel wat mensen die doen wat ze graag willen, dus jij kan het ook! Geef jezelf een kans. Creëer zelf een job die voelt als vakantie!

Image by Brooke Lark

Je haalt geen voldoening uit je huidige job en je merkt dat je meer zou aankunnen.
Je bent opzoek naar werkvreugde waarin jij je talenten kan laten groeien en je wilt graag blijven werken in hetzelfde bedrijf.

Met job crafting maak je kleine wijzigingen in je manier van werken zodat jouw persoonlijke behoeftes beter aansluiten bij wat je zelf graag wenst. Tijdens de loopbaanbegeleiding leer jij wat jobcrafting is en hoe je er mee aan de slag gaat. Je leert welke wijzigingen jij kan aanbrengen door anders te werken en een goede match te maken met het bedrijf waar je werkt.   

Image by Nikita Kachanovsky

Gezocht: zin om te gaan werken.
Je bent uitgekeken op je huidige job en wilt opzoek naar iets nieuws maar je weet niet goed welk bedrijf of job bij jou zou passen. Of misschien weet je het wel, maar vind je het moeilijk om de overstap te maken.

Image by Toa Heftiba

Je hebt het gevoel dat je geen goede balans kan vinden tussen werk en privé. Je hebt al verschillende zaken geprobeerd maar je hebt het gevoel dat er niets verandert.

bench-accounting-49023.jpg

Getuigenis:
Cynthia Van Nyen

Junior Category Manager

Makro Support Centre

Toen ik aan de loopbaanbegeleiding begon, was ik al enkele jaren aan het werk bij hetzelfde bedrijf. Door een herstructurering in het bedrijf stelde ik mezelf de vraag of ik mijn job nog wel graag deed en of ik nog bepaalde doelen wou bereiken. Dominique zorgde ervoor dat ik mijn zelfvertrouwen terug kreeg en mezelf bewust werd van mijn talenten. Ik ben mezelf verder beginnen ontwikkelen in het bedrijf en heb mijn horizon verbreed door aan mijn werkgever nieuwe projecten te vragen. Hierdoor ben ik kunnen starten als Junior Category Manager en heb ik terug plezier in mijn job gevonden.   

Loopbaanbegeleiding opent je blik naar het heden en de toekomst. Je krijgt een boost om je huidige job opnieuw te ontdekken en je horizon te verbreden. 

Loopbaanbegeleiding Jezelf

Hoe verloopt het loopbaantraject?

01/

Gratis kennismakingsgesprek (30 min.)

Tijdens een gratis kennismakingsgesprek bekijken we hoe je huidige situatie eruit ziet en wat jouw loopbaanvraag is. We analyseren waar we je mee kunnen begeleiden zodat jij kan werken aan je werkgeluk. Heb je nu of tijdens het kennismakingsgesprek vragen? Shoot!

02/

Loopbaanvraag verhelderen

Door je loopbaanvraag te verhelderen en te luisteren naar wat je al geprobeerd hebt en wat je graag zou willen, kunnen we een stappenplan voorstellen voor de loopbaancoaching. Met dit stappenplan gaan we aan de slag. Tijdens de loopbaanbegeleiding passen we het stappenplan aan met nieuwe inzichten en opportuniteiten. Jij bent de owner van je loopbaanbegeleiding die de richting kiest. Wij denken mee. 

03/

Ontdekkingstocht naar nieuwe inzichten

Zodat je zoveel mogelijk inzichten en opportuniteiten kan verwerven, geven we ook oefeningen mee naar huis. De oefeningen worden afgestemd op jouw loopbaanvraag en zullen we bespreken we tijdens een loopbaangesprek.
 

  • Voorbeeld 1, Talentenzoektocht: we kijken waar je talenten en expertise liggen zodat je deze optimaal kan in zetten

  • Voorbeeld 2, Energie: we bespreken wat je energie geeft en wat je energie kost.
    Als je in je job veel taken doet die energie kosten, kan dit burnout veroorzaken.

     

Door de oefeningen ontdek je nieuwe dingen over jezelf of herinner je je vergeten
competenties. Soms bevestigen de resultaten wat je zelf dacht en dan zijn deze een extra motivatie om er iets mee te doen.
Andere opdrachten helpen je om de arbeidsmarkt en jobs te verkennen.

04/

Oplossingsgericht gesprek: Call to action

Wil je met de verworven inzichten en opportuniteiten aan de slag. Super! We begeleiden je zodat dit een succesvol avontuur wordt. We geven ook tips om nieuwe competenties te ontwikkelen en motiveren je om open te staan voor nieuwe ervaringen. Je wordt zelfsturend en bouwt aan de carrière die je graag wilt.

  • Voorbeeld 1: sollicitatie pogingen

  • Voorbeeld 2:  jobcrafting

05/

Oplossingsgericht gesprek: SOS coaching

Je bent je kluts kwijt en hebt problemen op het werk. Je ervaart misschien spanningen met je collega’s of je baas. Tijdens de SOS coaching zoeken we samen naar oplossingen en nieuwe invalshoeken. Wat je nu denkt of doet, creëert de dag van morgen.

06/

Pop (persoonlijk ontwikkelingsplan)

In een persoonlijk ontwikkelingsplan kan je al je ontdekkingen opnemen. Het is jouw roadmap naar succes en een rode draad in jouw loopbaantraject.  

Ben je tewerkgesteld in Vlaanderen, werk je in loondienst of als zelfstandige gedurende zeven jaar en heb je de afgelopen zes jaar geen loopbaanbegeleiding gevolgd? Dan kom je in aanmerking om loopbaanbegeleiding te volgen met loopbaancheques. Hiervoor betaal je 40 euro voor de eerste 4 uur loopbaanbegeleiding en 40 euro voor de tweede loopbaancheque van 3 uur. Ontdek hier hoe je een loopbaancheque kan aanvragen.

Val je hier jammer genoeg niet onder?
Dan begeleiden we je graag aan een uurtarief van 60 euro.

Is loopbaanbegeleiding iets voor jou?
Doe hier de test!

 

Heb je interesse in een loopbaanbegeleiding? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier. We nemen zo snel mogelijk contact met je op om een gratis kennismakingsgesprek in te plannen.

Loopbaancheque_productiefenbetrokken.jpg

Schrijf je in voor een
eerste gesprek

Tijdens een persoonlijk gesprek zoomen we in op je situatie. Je leert wat er nodig is om stappen te zetten en we stellen vast of we je kunnen helpen. Als we de aanmelding ontvangen hebben, krijg je binnen een paar dagen een uitnodiging voor een gesprek.

Success! Message received.

Heb je recht op loopbaancheques?

bottom of page