top of page
Image by Christina @ wocintechchat.com

Jobs in beweging

Loopbaanstrategie, coaching en opleiding
Onze snel veranderende wereld biedt elke dag nieuwe kansen en opportuniteiten. De enige zekerheid die we hebben is dat de toekomst anders zal zijn. Wat kan je als organisatie doen om competitief en wendbaar te blijven?

Hoe zorg je voor een omgeving waarin alle medewerkers eigenaarschap kunnen en willen opnemen in balans met organisatienoden en verwachtingen op een duurzame manier? Wat heb je nodig om er voluit voor te gaan nu en in de toekomst? Hoe behoud je een ondernemende houding als medewerker, leidinggevende of CIO?

Door loopbaanstrategie, coaching en opleiding voelen medewerkers dat je in hun investeert en mee kunnen groeien met de organisatie. Ze werken productiever, zijn meer gemotiveerd en betrokken. Een win – win in twee richtingen. Als medewerker heb je een goed in je vel job en behoud je, je marktwaarde. Terwijl je als organisatie zicht hebt op de aanwezige pool van talenten. Indien nodig kan je snel schakelen want je opvolgers voor sleutelposities staan klaar.

Productief en Betrokken kan u helpen om zelf expertise te verwerven om ermee aan de slag te gaan of wij kunnen u ondersteunen in begeleidingen op maat.

Loopbaanstrategie en carreer coaching

Veranderende klantenvragen, toenemende digitalisering en andere zaken zoals bijvoorbeeld een pandemie zorgen ervoor dat mensen de manier waarop ze werken moeten veranderen. Voor de ene persoon is dat gemakkelijker dan voor de andere. Hoe vervang je een competente medewerker die uitgevallen is door iemand die evengoed is? Of hoe zorg je voor minder uitval? Wat kan je doen om ervoor te zorgen dat mensen minder uitgeblust geraken?

In veel organisaties zijn er spanningen omdat het rendement ontbreekt of de kwaliteit niet goed genoeg is.

Het hoeft niet zo te zijn.

Er zijn organisaties waar medewerkers enthousiast zijn en plezier hebben in hun werk. Ze kunnen meer op minder tijd omdat ze beschikken over de juiste kennis, vaardigheden en attitudes. Door hun gedrevenheid is de productiviteit en de kwaliteit hoog wat resulteert in klantentevredenheid en innovatie. En daar draait het om, niet?

Wat is het geheim van deze organisaties?

Een deskundige die mee nadenkt over het managen van competenties en talenten in een organisatie. Zij doen vaak beroep op externe expertise. Iemand die buiten de organisatie staat en met een frisse bril naar alles kijkt. Iemand die durft pijnpunten blootleggen, en leidinggevenden durft confronteren met zorg en respect zodat ze gemotiveerd worden om met misgroeide toestanden of misnoegde medewerkers oplossingsgericht aan de slag te gaan.

Zou dit iets voor u zijn? 
Wij kunnen u hierbij helpen.

Door een goede loopbaanstrategie en carreer coaching kunnen mensen moeiteloos mee groeien met de organisatie en hun job. De medewerker en de leidinggevende hebben een methodiek waarmee ze zélf aan de slag kunnen. Duurzame inzetbaarheid is dan een haalbare realiteit. Tegelijkertijd kan de organisatie dynamisch omgaan met veranderingen, wendbaarheid, en groei op korte en lange termijn. De beste loopbaanstrategie werkt in twee richtingen en zorgt voor een flexibele match tussen medewerkers en jobs.

Productief en Betrokken helpt organisaties om een goede visie op loopbaanbeleid en een loopbaanvoorstel te formuleren. Daarna maken we een stappenplan om er concreet mee aan de slag te gaan.

Voordelen van carreercoaching

  • Groei en zorgen dat medewerkers op een hoog niveau blijven functioneren en hun potentieel ontwikkelen

  • Inzetbaarheid van mensen behouden nu en in de toekomst

  • Werkbaarheid via aandacht voor werkbelasting, taakverdeling, bevlogenheid (vermijden burnout, ziekte)

  • De juiste competenties hebben om veranderende klantenvragen te beantwoorden en nieuwe dienstverleningen te ontwikkelen

Loopbaanbegeleiding voor medewerkers

Elke medewerker heeft verschillende talenten maar vaak weten ze niet goed welke talenten ze juist hebben of worden deze niet gebruikt. Productief en Betrokken biedt Talent management en ontwikkelingstrajecten aan waarbij we de talenten van je medewerkers gaan ontdekken, ontwikkelen en ook leren hoe ze deze optimaal kunnen inzetten in de organisatie. Wij organiseren workshops om skills te ontwikkelen. Doordat werknemers gaan werken vanuit hun talenten gaan ze meer energie krijgen en goesting om uit hun taken het beste te halen. Leer hoe je, je medewerkers kan coachen naar echte intrapreneurs zodat ze trouwe maar vooral gelukkige medewerkers blijven of worden.

Image by Marcin Jozwiak

Getuigenis
Sven
Leidinggevende export  

Als leidinggevenden kunnen we nu met de mensen praten over werk en competenties. De methodiek biedt ruimte voor de leidinggevende en de medewerker om er creatief mee om te gaan, aansluitend bij situaties. Het geeft voldoende houvast maar ook vrijheid waardoor mensen zich niet beklemt voelen. Dit is geen procedure. Het nodigt uit om na te denken en om rendabeler, efficiënter en klantgerichter te werken. We hebben structuur leren aanbrengen waardoor de communicatie en de samenwerking vlotter loopt. 

bottom of page