top of page
0904 kopie.jpg

Loopbaanbegeleiding

Tijdens een loopbaanbegeleiding kunnen
onze loopbaanbegeleiders je helpen
met onder andere:

  • Een nieuwe studierichting of job

  • Ondersteuning en begeleiding bij sollicitaties

  • Ontdekken van je passie en talenten        

  • Meer waardering en minder conflicten

  • Een balans vinden tussen zorgen,
    werken en leven

  • Een goed in je vel job

  • Meer verdienen met wat je leuk vindt   

We begeleiden je graag tijdens het loopbaantraject naar een loopbaan die jij graag
zou willen. Download hier ons goed in je velboekje waarmee jij alvast aan de slag kan.

Voor wie

Jezelf

Ben jij toe aan een carrièreboost of switch? In de loopbaanbegeleiding ontdek je jouw interesses, waarden en competenties en krijg je tips hoe je ermee aan de slag kan.

Heb je het in je huidige job druk, druk, druk, stress en signalen van burn-out. Dan is werken aan een goede work-life balance zeer belangrijk voor je mentaal welzijn. Door te focussen op wat belangrijk is voor jou in je job en ermee aan de slag te gaan tijdens de loopbaanbegeleiding bouw je aan je carrière en werkgeluk. We zijn jouw klankbord en denken met je mee zodat je kan groeien op jouw tempo en met jouw competenties, zo kan jij je carrière vormgeven in de richting die het best bij jouw past.

Studenten

Weet jij niet goed wat je “moet” verder studeren? Of heb je het gevoel dat je een verkeerde studierichting gekozen hebt? We begeleiden je graag individueel en kijken welke talenten en interesses je hebt en leggen deze onder de loep. Vaak brengen één of twee gesprekken al heel wat inzichten.

Ondernemers

Je wilt graag meer vrijheid, doen wat je graag doet en wenst de stap te zetten om ondernemer te worden. Toch twijfel je of je dit wel zal kunnen.
Je weet niet goed waar en hoe je moet starten. Tijdens de loopbaanbegeleiding bekijken we hoe we je kunnen begeleiden naar een realistische ondernemersdroom.

Ben je al ondernemer en merk je dat je de gewenste resultaten niet behaalt? Samen kijken we vanuit een helikopterview wat er juist misloopt zodat jij kan groeien als ondernemer en met je bedrijf de juiste verdere stappen kan ondernemen. We gaan opzoek naar jouw talenten, waarde en unieke competenties waar mee jij het verschil kan maken bij je klanten.

Mantelzorger

Heb je een (zorgen-) kind met een zorgnood of ben je mantelzorger en is het vinden van een goede balans tussen zorgen, werken en leven niet zo eenvoudig? Tijdens de loopbaanbegeleiding bekijken we hoe jij een goede balans kan vinden tussen beide.

Loopbaanbegeleiding is vaak een goede move in moeilijke situaties.

Herken jij een van volgende situaties?

Image by You X Ventures

Ik denk dat ik niet altijd op een goede manier overkom. Ik heb al veel jobs gedaan maar meestal blijf ik maar voor een korte periode. Ik zoek een job waar
ik kan blijven. Tijdens de loopbaanbegeleiding kunnen we je nieuwe inzichten geven. Als je ermee aan de slag gaat, kunnen ze je leven in positieve zin veranderen.

Image by LinkedIn Sales Navigator

Ik verveel me vaak in de job en heb het gevoel dat ik graag iets anders wil doen maar weet niet goed wat. Tijdens de loopbaanbegeleiding nemen we je interesses onder de loep om zo te kijken welke job jij graag zou doen. Of hoe jij je job anders kan invullen waardoor je ze opnieuw leuk vind.

Image by Roman Bozhko

Ik ben thuis met een burn-out en wil terug gaan werken maar Ik wil niet terug naar mijn oude werk. Ik wil ergens anders gaan werken waar de privé- werksfeer beter is, zodat ik een goede balans kan hebben met mijn gezin. We bekijken graag samen wat je op korte termijn en op lange termijn kan doen om niet in een burn-out te geraken. Wat de jobinhoud en werksituatie is die bij je past en je energie geeft waardoor je weer alles aankan.

Image by You X Ventures

Er worden mensen ontslagen die lang in dienst zijn en dat klopt niet. Er klopt iets niet in de firma. Wat er met mij gaat gebeuren weet ik niet. Hoe moet
hiermee omgaan?

Image by KOBU Agency

Ik heb een stabiele job met financiële zekerheid maar het voelt niet zo.
Kan jij mij helpen om een nieuwe job te zoeken die bij me past?

Getuigenis: Leerkracht Britta

Toen ik aan de loopbaanbegeleiding begon ontbrak de zuurstof in mijn job en in mijn privé leven. Ik twijfelde of ik nog verder zou gaan met lesgeven. Nu besef ik dat ik mezelf had weggewist en alles wou doen voor mijn job en mijn partner. We zijn samen aan de slag gegaan. Ik heb inzichten verworven en stappen gezet om mijn job leuker te maken. Ik vind het fijn dat ik mezelf en wat ik belangrijk vind in een job als zorgleerkracht kan terug vinden in de manier hoe ik de dingen aanpak. Mede door jouw begeleiding heb ik nu mijn plekje gevonden en heb ik weer zin. 

Hoe verloopt het loopbaantraject?

01/

Gratis kennismakingsgesprek (30 min.)

Tijdens een gratis kennismakingsgesprek bekijken we hoe je huidige situatie eruit ziet en wat jouw loopbaanvraag is. We analyseren waar we je mee kunnen begeleiden zodat jij kan werken aan werk-, studie-, of zorggeluk. Heb je nu of tijdens het kennismakingsgesprek vragen? Shoot!

02/

Loopbaanvraag verhelderen

Achter elke loopbaanvraag is er een boeiende persoonlijkheid met een eigen werk – en levensverhaal. Hoe beter we je vragen en wensen leren kennen, hoe meer we onze coaching en oefeningen op jou kunnen afstemmen zodat jij met de resultaten aan de slag kan naar een beter versie van jezelf en je job.

03/

Diepzee duiken

In de zee vind je mooie geheimen en mooie verrassingen en soms angstaanjagende vissen. Ook jij zal tijdens onze gesprekken boeiende inzichten verwerven waarmee je concreet aan de slag kan.

Voorbeeld oefening: talentenzoektocht: we kijken waar je talenten en expertise liggen zodat je deze optimaal kan inzetten bij je huidige of toekomstige job, studierichting of tijdens de zorg.

04/

Persoonlijke begeleiding

Elke begeleiding verloopt op een andere manier omdat we graag een persoonlijk begeleiding handteren waarbij we kijken hoe we je kunnen helpen om met de verworven inzichten concreet aan de slag te gaan. We geven ook tips om nieuwe competenties te ontwikkelen en motiveren om open te staan voor nieuwe ervaringen. Je wordt zelfsturend en bouwt aan de carrière die je graag wilt. 

Ben je tewerkgesteld in Vlaanderen, werk je in loondienst of als zelfstandige gedurende zeven jaar en heb je de afgelopen zes jaar geen loopbaanbegeleiding gevolgd? Dan kom je in aanmerking om loopbaanbegeleiding te volgen met loopbaancheques. Hiervoor betaal je 40 euro voor de eerste 4 uur loopbaanbegeleiding en 40 euro voor de tweede loopbaancheque van 3 uur. Ontdek hier hoe je een loopbaancheque kan aanvragen.

Val je hier jammer genoeg niet onder?
Dan begeleiden we je graag aan een uurtarief van 60 euro.

Is loopbaanbegeleiding iets voor jou?
Doe hier de test!

 

Heb je interesse in een loopbaanbegeleiding? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier. We nemen zo snel mogelijk contact met je op om een gratis kennismakingsgesprek in te plannen.

Loopbaancheque_productiefenbetrokken.jpg

Heb je recht op loopbaancheques?

Schrijf je in voor een gratis kennismakingsgesprek

Tijdens een persoonlijk gesprek zoomen we in op je situatie. Je leert wat er nodig is om stappen te zetten en we stellen vast of we je kunnen helpen. Als we de aanmelding ontvangen hebben, krijg je binnen een paar dagen een uitnodiging voor een gesprek.

Success! Message received.

Nicole

Ik durf nu grenzen overschrijden
en nieuwe uitdagingen aangaan.
Tevens durf ik meer vragen op
een sollicitatiegesprek. 

Ben Smekens

Het is fijn om als leidinggevende met je te praten. Je ben objectief en zonder vooroordeel en je nodigt uit om te reflecteren over jezelf en je reikt ideeën aan waar je concreet mee aan de slag kan.

Ingrid

Ik ben gegroeid door de loopbaanbegeleiding. Het gaf me energie. Dominique is rustig en gaf me de tijd om te brainstormen. Ik ben van plan om veel te ondernemen. 

bottom of page