top of page
you-x-ventures-Kewm3qZfzOw-unsplash.jpg

Ondernemer

Je wilt graag meer vrijheid, doen wat je graag doet en wenst de stap zetten om ondernemer te worden. Toch twijfel je of je dit wel zal kunnen. Je weet niet goed waar en hoe je moet starten. Tijdens de loopbaanbegeleiding bekijken we hoe we je kunnen begeleiden naar een realistische ondernemersdroom.

Ben je al ondernemer en merk je dat je de gewenste resultaten niet behaalt? Samen kijken we vanuit een helikopterview wat er juist misloopt zodat jij kan groeien als ondernemer en met je bedrijf de juiste verdere stappen kan ondernemen. We gaan opzoek naar jouw talenten, waarde en unieke competenties waar mee jij het verschil kan maken bij je klanten.

Loopbaanbegeleiding is vaak een goede move in moeilijke situaties.

Herken jij een van volgende situaties?

you-x-ventures-bzqU01v-G54-unsplash.jpg

Jij wilt graag meer vrijheid en doen wat je fijn vindt. Graag wil je de stap zetten om ondernemer te worden. Je twijfelt of  dit wel zal lukken en je weet niet goed waar je moet starten. Tijdens de loopbaanbegeleiding kijken we of ondernemen iets voor jou is door jouw talenten en competenties onder de loep te nemen. We bekijken hoe jij je product of dienst op de markt kan zetten, zo begeleiden we je naar een realistische ondernemersdroom.

K-185-Eye-00077-id-476200.jpg

Ben je al ondernemer en merk je dat je de gewenste resultaten niet behaalt? Of ben je altijd druk, druk, druk en zoek je een oplossing zodat het leven voor jou ook nog leuk is en niet enkel werken betekent?
Je bent niet alleen. Veel ondernemers gebruiken vaak het werkwoord “moeten” en voelen zich erg verantwoordelijk om alle ballen in de lucht te houden. Ze beseffen net als jij dat dit vaak tijd, energie en inspanning kost waardoor ze andere dingen die ze belangrijk vinden niet kunnen doen. Samen kijken we vanuit een helikopterview wat er juist misloopt en wat jij kan doen om groeistappen te zetten naar een succesvol bedrijf met work-life balans.

Getuigenis:
David

We zijn gestart op een moment dat er veel spanningen waren met mijn personeel en ik voelde me niet goed. De wereld is erg verandert sinds ik ben gestart met de bloemenwinkel.

Je hebt me geleerd hoe belangrijk een business model is om de juiste beslissingen te nemen en dat het personeel andere competenties heeft dan ik. Competenties die ook belangrijk zijn. Je hebt de communicatie opengetrokken en ons geleerd om meer in dialoog en overleg te communiceren en te werken. 

Als zaakvoerder en leidinggevende begrijp ik nu dat mijn stress het personeel negatief beïnvloedt. Door een positieve uitstraling en te handelen vanuit rust kan ik meer bereiken en meegroeien met alles wat er gebeurt. Ook motiveer ik nu het personeel om met goesting, geëngageerd en rendabel te werken

Door jouw zachte maar doordachte aanpak zijn we allemaal gegroeid op een fijne manier.

We hadden geen weerstand tegen de veranderingen. Moeilijke of onaangename boodschappen brengen op een zachtere manier, werkt. Ik heb nu veel meer arbeidsvreugde, ben veel minder moe. We zijn een team en hebben er zin in om de klanten blij te maken met mooie dingen. 

Traject Ondernemer

Hoe verloopt het loopbaantraject?

01/

Gratis kennismakingsgesprek (30 min.)

Tijdens een gratis kennismakingsgesprek bekijken we hoe je huidige situatie eruit ziet en wat je loopbaanvraag is. We analyseren waar we je mee kunnen begeleiden zodat jij kan werken aan je werkgeluk. Heb je nu of tijdens het kennismakingsgesprek vragen? Shoot!

02/

Loopbaanvraag verhelderen

Ondernemerschap is geen evidente keuze. Ondernemerschap is leven met onzekerheid en dat is niet voor iedereen weggelegd. Daarom gaan we eerst jouw loopbaanvraag en jouw motivatie bespreken.

Ben je al als ondernemer aan de slag? Wens je te groeien naar een betere versie van jezelf en je bedrijf? Ook dan is het belangrijk om te starten bij het verhelderen van je loopbaanvraag. Door deze te verhelderen kunnen we de prioriteiten bespreken waarmee je wil starten in de loopbaancoaching.

03/

Talentenzoektocht

  • Wat zijn jouw talenten en hoe gebruik jij deze?

  • Hoe kan jij jouw talenten inzetten in jouw (toekomstige) onderneming?

  • Gebruik jij in je onderneming op een juiste manier jouw talenten?

  • Welke talenten ga jij inzetten om klanten aan te trekken en je personeel aan te sturen?

04/

Oplossingsgericht gesprek: ik, als ondernemer

Ondernemer “worden”, leer je niet op school. Je leert het door te doen. Ervaring opdoen noemt men dat. Daarom is het goed om stil te staan bij je vragen, successen en bezorgdheden. Zodat je zoveel mogelijk inzichten en opportuniteiten kan verwerven, geven we ook oefeningen mee naar huis die we dan in een loopbaangesprek kunnen bespreken. De oefeningen zijn afgestemd op jouw groei en dat van je bedrijf.
 

  • Voorbeeld 1, Ondernemerscompetenties (vooral bij starters):
    We kijken of er in jouw een ondernemer schuilt en welke competenties je hebt en welke je nog kan ontwikkelen om een succesvolle ondernemer te worden. Het kan ook zijn dat je beslist om deze piste niet te bewandelen. Gelukkig weet jij op dat moment waarom en kies je een piste die beter bij je past.  

  • Voorbeeld 2, Kwaliteiten en valkuilen (vooral bij ondernemers die al gestart zijn):
    we kijken naar je kwaliteiten en hoe je kan inzetten vb. door klanten aan te trekken, je beleid en strategie te bepalen. Veel ondernemers zijn erg gedreven waardoor ze soms in hun valkuil terecht komen. Door bewust te worden van je kwaliteiten en valkuilen leren we je hoe je bewust kan kiezen om niet meer in je valkuil te geraken. Door de oefeningen en de loopbaangesprekken leer je hoe je kan groeien naar de ondernemer die jij wenst te zijn.

05/

Pop (persoonlijk ontwikkelingsplan)

Samen stellen we een stappenplan op om je ondernemersdroom haalbaar te maken en je te laten groeien met work-life balans.

06/

Ondernemingsplan

Heb je graag een bijkomende coaching om je businessmodel te optimaliseren?
Dan helpen we je graag.

Ben je tewerkgesteld in Vlaanderen, werk je in loondienst of als zelfstandige gedurende zeven jaar en heb je de afgelopen zes jaar geen loopbaanbegeleiding gevolgd? Dan kom je in aanmerking om loopbaanbegeleiding te volgen met loopbaancheques. Hiervoor betaal je 40 euro voor de eerste 4 uur loopbaanbegeleiding en 40 euro voor de tweede loopbaancheque van 3 uur. Ontdek hier hoe je een loopbaancheque kan aanvragen.

Val je hier jammer genoeg niet onder?
Dan begeleiden we je graag aan een uurtarief van 60 euro.

Is loopbaanbegeleiding iets voor jou?
Doe hier de test!

 

Heb je interesse in een loopbaanbegeleiding? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier. We nemen zo snel mogelijk contact met je op om een gratis kennismakingsgesprek in te plannen.

Loopbaancheque_productiefenbetrokken.jpg

Schrijf je in voor een 
eerste gesprek

Tijdens een persoonlijk gesprek zoomen we in op je situatie. Je leert wat er nodig is om stappen te zetten en we stellen vast of we je kunnen helpen. Als we de aanmelding ontvangen hebben, krijg je binnen een paar dagen een uitnodiging voor een gesprek.

Success! Message received.

Heb je recht op loopbaancheques?

bottom of page