top of page
Image by Austin Distel

Strategieontwikkeling

Te vaak zien we dat strategie niets meer is dan een theoretische oefening, die daarna tussen een stapeltje papieren verdwijnt, bewaard wordt in het mapje
“To-Do’s”. Wat kun je daaraan doen?

Strategieontwikkeling is de fase, voorafgaand aan het uitvoeren en implementeren van een strategie in je organisatie, je bedrijf. Al in deze fase is het belangrijk om aandacht te geven aan draagkracht en uitvoering. Productief en Betrokken heeft de ervaring en de skills om je al van bij het prille begin te begeleiden en adviseren in een strategietraject.

Sommige bedrijven (en niet van de kleinste) hebben het strategische verhaal zo goed als afgeschaft. Waarom? Op lijvige documenten zit niemand te wachten, bovendien is het tempo van verandering in sommige sectoren zo groot dat tegen de tijd dat het strategische plan op tafel komt het verhaal al achterhaald is. Zoek het daarom in de eerste plaats in missie, visie, kernwaarden. Bouw van daaruit een strategisch plan op. Productief en Betrokken zorgt er mee voor dat uw strategisch plan een actieplan is en geen “overbodig document”.

Realisatie van uw Strategisch plan

Een strategie, missie of visie zonder realisatieplan is als een mooie auto zonder motor: mooi om naar te kijken en als uithangbord, maar je kunt het niet gebruiken waarvoor het eigenlijk gemaakt is. Iedereen binnen de organisatie moet niet alleen op de hoogte zijn van de (nieuwe) strategie, iedereen moet ook weten wat van elk van hen verwacht wordt en welk gedrag we willen zien.

Wat heb je als organisatie nodig?

  • Een open mindset

  • Een externe die u op de blinde vlekken wijst waar u als organisatie kunt in groeien

  • Een begeleiding en een structuur om ideeën te realiseren

Uitvoering en Implementatie Strategie

  • Productief en Betrokken vormt de brug tussen plan en uitvoering;

  • Productief en Betrokken checkt of de strategie in de praktijk werkt;

  • Productief en Betrokken helpt u bij het identificeren van de essentiële factoren die zorgen voor een succesvolle realisatie van uw strategie.

De kunst is om het eenvoudig en duidelijk te houden.

De volgende stappen na strategisch plan zijn Business Planning en Performance Management.
En ook hier kan Productief en Betrokken u helpen en adviseren!

bottom of page